Inside sales

Ben jij van nature een ster in organiseren en coördineren en ben je klantgericht? Dan is deze brede organisatorische functie misschien wel wat voor jou! Bij Variopool werk je in een lerende en internationale omgeving met volop kansen je verder te ontwikkelen in de sales support. Een uitdagende baan, dat staat als een paal boven water!

Variopool (Oudkarspel, nabij Alkmaar) is internationaal marktleider in de productie, aanleg en installatie van beweegbare zwembadbodems en keerwanden. Al bijna een halve eeuw is Variopool wereldwijd toonaangevend leverancier in haar branche. Veel grote en internationale zwembadprojecten zijn afkomstig uit het Noord-Hollandse Oudkarspel, waaronder topprojecten als het Olympic Aquatic Center in Londen (Olympische Spelen 2012), Dubai Sport City (WK zwemmen 2013) en het Aquatics Center Baku (Europese Spelen 2015).

Inside sales vacature 32/40 uur

Als medewerker commerciële binnendienst geef je commerciële, administratieve en procesmatige ondersteuning aan de Sales Manager en de International Account Managers. De functie is breed en kent zowel operationele als procesgerichte aspecten. Op operationeel niveau beantwoord je klantvragen, verstuurt informatie, voert calculaties uit en assisteer je bij het opstellen van offertes, ondermeer via het verzamelen en ordenen van (cijfermatige) gegevens. Bij nieuwe projecten maak je vanuit Sales de projectmappen gereed voor overdracht aan de projectleiders. Ook bereid je de diverse overlegmomenten voor en zorg je voor de notulen. Maar – jouw rol gaat een stuk verder dan operationele ondersteuning en klantcontact.

Als spin in het web van de commerciële backoffice en als key user van het ERP-systeem kijk je doorlopend naar de kwaliteit en doelmatigheid van de commercieel-administratieve processen en de efficiency van de ondersteunende automatisering. Op verzoek van de Sales Manager of op eigen initiatief analyseer je werkaanpak en procedures en kom je, waar nodig of nuttig, met verbetervoorstellen. Ook ben je voor collega’s en de leverancier het eerste aanspreekpunt voor het project gestuurde ERP-systeem. Je rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager met wie je ook intensief samenwerkt. Al met al een afwisselende en verantwoordelijke spilfunctie in de commerciële organisatie die belangrijk bijdraagt aan de commerciële effectiviteit en slagkracht!

WAT VERWACHTEN WE VAN EEN MEDEWERKER COMMERCIËLE BINNENDIENST?
– HBO werk en denk niveau verkregen door opleiding of ervaring
– minimaal 2 jaar ervaring in een commerciële binnendienstfunctie
– affiniteit met een technische werkomgeving
– accuratesse, kwaliteitsgericht
– overzicht houden; plannen, organiseren, coördineren
– commerciële gerichtheid
– klantgericht en contactueel vaardig
– procesgerichtheid, analytische kijk op werkprocessen
– eigen initiatief; kritisch kijken; zelfstandigheid
– affiniteit met automatisering; ERP-ervaring is een pre
– resultaatgerichtheid, denken en handelen in bedrijfsbelang
– uitstekend Nederlands en Engels in woord en geschrift; Duits is een pre
– beheersbare woon/werk afstand (Oudkarspel/Alkmaar)

WAT MAG JE VAN VARIOPOOL VERWACHTEN? 
Variopool is een succesvol technisch bedrijf in de zwembadbranche dat uitstekend zorgt voor zijn medewerkers. De organisatie is vernieuwend, dynamisch en groeiend. Een lerende werkomgeving met volop kansen je verder te ontwikkelen in de sales support. Internationale omgeving. Contact met zeer diverse klanten in binnen- en buitenland. Aantrekkelijk salaris, naast uitstekende secundaire voorwaarden.

SOLLICITEREN

Als je voldoet aan de eisen is je sollicitatie met CV en motivatie van harte welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier.