International Account Manager

Variopool is marktleider op het gebied van beweegbare zwembadbodems en keerwanden. Al bijna een halve eeuw lopen kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid door onze bedrijfsvoering heen. Bij Variopool vinden we het belangrijk om een continue focus op innovatie te houden en daardoor zijn we voortdurend in beweging. Een tevreden opdrachtgever is voor ons hetzelfde als een gouden medaille.

Als International Account Manager ben je verantwoordelijk voor het bewerken van de regio en het behalen van de commerciële doelstellingen. Dit doe je door het continu volgen van ontwikkelingen en ophanden zijnde projecten, op het juiste moment bij de juiste persoon om tafel te zitten, offertes te schrijven en deze vervolgens binnen te halen. Vanwege de complexiteit van het krachtenveld rondom de verschillende projecten en de duur van de trajecten is het cruciaal om een haarscherp beeld te hebben van wie wanneer welke beslissing neemt om dit proces vervolgens zo goed mogelijk te kunnen beïnvloeden.

Na het sluiten van een deal wordt de opdracht overdragen aan Projectmanagement en blijft de International Account Manager aan de zijlijn betrokken. Hoewel de International Account Manager in eerste instantie gefocust is op het verkopen, houdt hij zich ook bezig met cross-selling en aftersales voor andere Business Units.

Internationaal Account Manager Functie eisen

Om succesvol te zijn als International Account Manager bij onze opdrachtgever is het volgende belangrijk:

  • Een afgeronde HBO opleiding; –
  • Minimaal 5 jaar commerciële ervaring;
  • Ervaring in de bouwbranche (of aan de bouw gerelateerd);
  • Bekend met aanbestedingen;
  • technische affiniteit.

Daarnaast ben je:
Communicatief sterk in de Nederlandse en Engelse taal. Een extra taal zoals Frans, Duits of Spaans is een pré;
Initiatiefrijk; je trekt verantwoordelijkheden naar je toe, en grijpt kansen als die zich voordoen;
Commercieel; je zoekt naar kansen op de markt, voert zelfstandig sales gesprekken en kunt de deal sluiten;
Zelfstartend; je bent zelf de motor achter je successen;
Reislustig; denk aan 25% internationaal reizen voor deze baan.
Wij hebben integrale kwaliteit als belangrijkste uitgangspunt. Het is niet voor niets dat klanten onze inzet vragen. Daarbij gaan wij ervan uit dat u hoge eisen aan ons mag stellen, maar zeker ook aan uzelf. Variopool bied een sleutelrol binnen een groeiende organisatie met veel mooie projecten zowel nationaal als internationaal.

De opdrachtgever biedt verder:

Een jonge en dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is, marktconforme arbeidsvoorwaarden en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden.

Neem deze stap in je loopbaan. Vul onderstaand contactformulier in en stuur deze samen met je CV naar ons op.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.